Cum sa iti detoxifici organismul dupa sarbatori


Chiar daca in timpul anului multi dintre noi incercam sa fim atenti la alimentatie si sa fim echilibrati, de sarbatori lucrurile nu raman tot timpul asa. De cele mai multe ori mancam mai mult, alimente mai grele, retete traditionale, multa carne sau dulciuri, si deseori bem alcool. Pe langa toate acestea, nu facem nici atat de multa miscare. Asadar, nu este o surpriza faptul ca organismul este de cele mai multe ori supraincarcat si intoxinat dupa o asemenea perioada.
 

Cresterea in greutate rapida este reala?

 
Toate aceste practici pot sa determine chiar si o crestere in greutate destul de mare, intr-un timp relativ scurt. De multe ori se intampla sa observati ca dupa cateva zile, o saptamana de regim alimentar dezechilibrat si excesiv cantarul arata cu 2 sau chiar mai multe kilograme in plus. Chiar daca acest lucru este alarmant, puteti sa va linistiti putin: in realitate e destul de greu sa depozitezi cu adevarat atata grasime intr-o perioada asa scurta de timp.
 
Asadar, vestea buna este ca cel putin jumatate din greutatea pe care o vedem in plus dupa cateva zile de sarbatori si lipsa de miscare este, de fapt, retentie de apa si toxine. Daca doriti sa scapati de acest bagaj nedorit si sa curatati organismul de toxinele acumulate, va propun cateva masuri eficiente. 
 

Masuri blande pentru a detoxifia corpul
 

1. Mancati cat mai curat si simplu 
 

Reduceti sarea si alimentele sarate, eliminati carnea si mancarurile grase. In acest fel, veti favoriza digestia corecta si rapida, dand posibilitatea corpului sa lucreze la eliminerea surplusului de toxine si de apa, si ajutand la un tranzit corect (de multe ori cresterea brusca in greutate se datoreaza si constipatiei) 
 

2. Beti apa cu lamaie 
 

Incepeti ziua cu un pahar mare de apa in care stoarceti putina lamaie. Apa cu lamaie este un excelent detoxifiant si alcalinizant pentru corp. Nu uitati sa beti multa apa si pe parcursul zilei pentru a favoriza eliminarea toxinelor.
 

3. Adaugati in meniul zilnic un smoothie verde
 

Puteti amesteca frunze de spanac, salata, castravete, telina verde seminte de in/canepa si un fruct. Aceasta bautura este vitaminizanta, detoxifianta si are multe fibre care vor contribui la curatarea intestinului.
 

4. Faceti plimbari sau practicati meditatia
 

O plimbare de 30 de minute sau o meditatie de 10 minute sunt activitati care ajuta la relaxare, la reconectarea minte-trup, favorizand astfel stimularea proceselor de digestie si eliminare.
 

5. Mergeti la culcare mai devreme
 

Nu uitati ca in timpul somnului are loc detoxifierea zilnica si refacerea celulara. In plus, mergand la culcare mai devreme, nu mai sunteti tentati sa gustati diverse alimente la ore tarzii. Asigurati-va minim 7-8 ore pe noapte.
 

Aplicati aceste masuri pentru 4-7 zile si veti reusi sa reparati raul cauzat de excesele culinare. La sfarsit, va veti simti mai usori si mai plini de energie. Apoi puteti sa va cantariti din nou, pentru a vedea care sunt daunele reale produse in timpul sarbatorilor :)

Pentru informatii suplimentare cititi siSlabirea-fara-diete

Pentru suport si informatii utile, alaturati-va grupului de facebook Slabire naturala fara diete

 


Comentarii: 0

Încă nu au fost postate comentarii la acest articol.

Trimiteți un comentariu


Citește și: